Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: KSIĘGA SKARG I ZAŻALEŃ
Osłomania > Dyskusje i Pogawędki > O Wszystkim
Stron: 1, 2, 3, 4
Al_Hadzi
Witam

Jako ze zostalem pouczony ze spamuje to pozwalam sobie zalozyc ów temat by odpowiedziec na nim na slowa skierowane posrednio lub bezposrednio do mnie na tematach ktorych tresc dotyczy konkretnych spraw i odpisywanie na nich z pominieciem zwracania uwagi na Tytuł tematu jest nie mile przez Wladnych tego swiata widziane smile.gif. Temat wiec powstaje by móc odpowiadac innym na psztyczki w nos które otrzymalismy na jednym z tematow np.: stricte technicznym .

tymsamym przechodzac do konkretow z: http://www.osiol.net/index.php?&act=ST&f=2&t=652

CYTAT(leonard @ 16.06.2004 - 15:40)
CYTAT(Wariot @ 16.06.2004 - 16:20)
A Jasia przed kompem to zapewne miły oku widok... zdjecia please na maila smile.gif .......

uprosza sie userow o nierobienie z forum biura matrymonialnego smiley15.gif
wszelkie roszczenia alimentycyjne beda przez zarzad odrzucone smiley15.gif

userow..... Leonard ?

quid autem vides festucam in oculo fratris tui; et trabem in oculo tuo non vides? - Ew. wg Mat., 7, 3; Łuk., 6, 41

smile.gif

Wariot

P.S. Przekład: " czemu widzisz źdźbło w oku brata swego, a nie widzisz belki w oku Swoim?
leonard
CYTAT(Wariot @ 16.06.2004 - 18:54)
quid autem vides festucam in oculo fratris tui; et trabem in oculo tuo non vides? - Ew. wg Mat., 7, 3; Łuk., 6, 41
Wariot
P.S. Przekład: " czemu widzisz źdźbło w oku brata swego, a nie widzisz belki w oku Swoim?

no wlasnie ..azaliz rozumiesz tylko swoj dowcip a cudzy nie ?
Al_Hadzi
Leonard ... dostrzegajac blyskotliwosc Twojego dowcipu oddaje Ci pola tym nowym tematem a Ty nie zauwazasz smile.gif smiley15.gif łee

smile.gif

"Napietnujesz" cos co ja "uprawiam" detalicznie (chodzi mi o swoista adoracje Dam) Ty zas hurtowo hehehe
leonard
CYTAT(Wariot @ 16.06.2004 - 19:27)
1°Leonard ... dostrzegajac blyskotliwosc Twojego dowcipu oddaje Ci pola tym nowym tematem a Ty nie zauwazasz smile.gif smiley15.gif  łee
2°Napietnujesz" cos co ja "uprawiam" detalicznie (chodzi mi o swoista adoracje Dam) Ty zas hurtowo hehehe

1° dzieki...trzeba bylo tylko napisac ze to humor angielski smiley15.gif
2°z hurtem nieprzesadzaj skadinand znane ci powiedzenie o przechodzeniu ilosci w jakosc jakos mi nie trafia do przekonania
a ze zawsze bylem empirykiem to coz...te typy tak maja...

DODANE: ryjek zapomniales przeniesc moja propzycje o ktorej mozna poczytac TUTAJ
Al_Hadzi
CYTAT(leonard @ 16.06.2004 - 18:48)
1° dzieki...trzeba bylo tylko napisac ze to humor angielski smiley15.gif
2°z hurtem nieprzesadzaj skadinand znane ci powiedzenie o przechodzeniu ilosci w jakosc jakos mi nie trafia do przekonania

ad 1. Nie wiem gdzie dostrzegles humor angielski.... zaiste zagadka

ad2. Ja nie przesadzam (choc ogrodnictwo to ciekawa sprawa) a przypatrz sie swoim wypowiedziom ...wystarczy ze napisze cos o ktorejs z dam (zazwyczaj pozytywnie) to zaraz zjawia sie Rycerz Leonard w srebnej zbroi i zlotym hełmie z piorkiem i broni Jej zaciekle przed jakimkolwiek komplementem komentujac moje refleksje ze odkrywam rzeczy juz ogolnie znane i zabierajac tym kruchym Istotkom wszelka radosc .......eh. Zglosze to do urzedu badajacego monopolistyczne działania i nie pozwalajace zaistniec "na rynku" nowym podmiotom.

Wiem tez ze z rozprawy wywinałbys sie jak Tepsa i orzekli by tylko w sentencji ze jestes "dominujacym na rynku tych usług"

usmiechnij sie !

Wariot
ryjek
zgodnie z prośbami przeniosłem część dyskusji tutaj. za swą niefrasobliwość przepraszam smile.gif

CYTAT
wszelkie roszczenia alimentycyjne beda przez zarzad odrzucone 

Raczej odszkodowanie z tytułu poniesionej szkody ewentualnie za naruszenie nietykalnosci cielesnej (co częściowo pod karne podpada  ).
A OP-a na czacie albo MOD-a na forum można by było pozwać z tytułu niedołożenia należytej staranności przy pośredniczeniu 

CYTAT
(ryjek @ 16.06.2004 - 19:22)
A OP-a na czacie albo MOD-a na forum można by było pozwać z tytułu niedołożenia należytej staranności przy pośredniczeniu 

jedynie w wypadku gdy usankcjonujemy prawo pierwszej nocy...w wypadku tym mod ,nabrawszy wiekszego rozeznania w temacie, moze byc odpowiedzialny za ukrycie wad lub zalet i ewentualnych wyniklych z tego tytulu strat strony drugiej 

@Leo @Leo, dla jednego starta dla drugiego zysk. Musielibyśmy najpierw ustalić jakiś wzorzec , żeby śmy potem wiedzieli kiedy odpowiednie zachowanie zakwalifikowac jako wadę czy jako zaletę

A żeby taki wzorzec był, należałoby przeprowadzić szeroko zakrojone badania, jak Ty sobie to wyobrażasz Wiem, iż niektórzy (-re) byliby (-łyby)
zadowoleni (-one).
PioWit
CYTAT(Wariot)
Zglosze to do urzedu badajacego monopolistyczne działania i nie pozwalajace zaistniec "na rynku" nowym podmiotom.

Wiem tez ze z rozprawy wywinałbys sie jak Tepsa i orzekli by tylko w sentencji ze jestes "dominujacym na rynku tych usług"

@Wariot - zjawisko znane pod mianem - syndromu psa ogrodnika, co to sam nie zje i drugiemu nie pozwoli. smile.gif

Pozdrawiam

PS:

@leonard - Usmiechnij sie. a_rotfl.gif
siss
Eh, może tak brzydko się wtrącę i nie wszystko na temat będzie, ale... jakoś tak na PW mi to raczej wyszstko wygląda. Choć specjalnie nie przeszkadzają mi takie spory (hm, trudno to jakoś nazwać w ogóle)... o niczym tongue.gif Zawsze to jakaś rozrywka, kosztem was niestety. Chyba że, co bardzo prawdopodobne, kabaretujecie umyślnie. Tylko żebyście znowu za daleko nie zabrnęli z osobistymi ansami, bo tych ostatnio pełno wszędzie!

Dyskusja tak w ogóle bardzo tajemnicza i pełna domysłów; jak się komuś będzie chciało, niech rozszyfrowuje do końca wink.gif
Ghostt
ehhh skoda gadac
mimo ze technicznie rzecz biorac post @Wariot byl spamem
ale co z tego skoro posty @Woriot wprowadzaja sporo radosci na forum
powiem tak kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamien
jest pewna roznica miedzy spamem a spamem i mysle ze spam tego rodzaju jest w malych dawkawch dozwolony a nawet wskazany
wszystkim nam przyda sie odrobina smiechu o luzu

pozdrawiam
bier.gif dla ciebie @Wariot
Al_Hadzi
Witam

Wlasnie ze wzgledu na spam zalozylem ten temat...to wedlug zyczen modow ma to byc cos a'la HYDEPARK... taki temat by nie zasmiecac tematow gdzie i jak popadnie . Uznalem wiec ze tak bedzie rozsadniej, co do ansow na lini ja a reszta swiata (tu sie zasmialem radosnie) to nie wiem jak reszta swiata ale ja podchodze (a nawet podbiegam ...czasem zas podczolguje sie ze smiechu) bardzo przyjaznie ..nie uznaje argumentum ad personam czy ad hominem ze argumentum ad publicio nie wspomne ale slowa krytyki konstruktywnej prosze bardzo... A skoro to jest "o Wszystkim" to hyde park jest przydatny no chyba ze komus przeszkadza ze to ja zalozylem ale w tej kwestii to juz nie do mnie smile.gif najwyzej mozna poprosic jakiegos bezstronnego Admina (np christ006) by zalozyl temat hydepark aczkolwiek nie licza sie moim zdaniem takie drobnostki jak to kto co zalozyl grunt zeby to bylo przydatne smile.gif (czego zycze Wam i sobie ) - jesli nie bedzie, to temat sam umrze...smiercia tzw. naturalna.

Siss

Jesli to moim kosztem to wszystko zostaje w rodzinie smile.gif Wtracilas sie naprawde ładnie i ja jestem za wtraceniami bo to powoduje ze forum trwa (hip hip hura). Co do kabaretowania to jam niegodny za Fideista teczki nosic (hehehe). Hmm... co do tajemniczosci to w tym akurat kobiet nikt nie pobije .... jak kobiety umieja byc tajemnicze to juz nie wspomne smile.gif

PioWit

No Leonard wspominal cos o sformułowaniach ala "moj piesku" ale "moj piesku ogrodnika" to nie widzialem ...Usprawiedliwie sie ze wiek juz nie ten, czlek "niedociaga" to moze i czegos niedoczytałem smile.gif hehe

Ghostt

Za piwo dziekuje (juz sobie wynotowalem : Ghostt - jedno piwo). Za slowa otuchy i poparcia dziekuje ..choc kandydowac jeszcze nie zamierzam .... hehe. Co do czynienia zas radosci to jesli sie udaje to oki jesli nie to czas mnie odwolac ze stanowiska i przyjac jakas mloda krew smile.gif co dorzuci tu i owdzie do tzw "pieca" byle tylko radosnie i ze smakiem. Mam swoich kandydatow w tej kwestii ale na razie spuszcze na to kurtyne milczenia smile.gif

oby nam radosniej bylo bo czasy i kraj sa hmmmm "ciekawe"

pozdrawiam

Wariot
Al_Hadzi
hmmmmm

Przegladajac chwilke temu rozne tematy natknalem sie na "Czy jest tu Panna na Wydaniu (1976)" i szczeka mi opadla ze ktos poszukuje tu panny ktora jest na wydaniu i to konkretnie z rocznika 1976 ..... dopiero w nastepnej chwili skonstatowałem ze chodzi o film ( Oslomania -> Linki P2P -> Filmy -> Polskie Filmy )... co sie usmialem to sie usmialem, czego sie nie dopatrzy to sie zmysli.... biggrin.gif

smile.gif smile.gif smile.gif

Wariot
Al_Hadzi
CYTAT(pkacz @ 18.06.2004 - 19:54)
2.Kurze żołądki i serca w Carrefour - Bemowo (Warszawa:)) - tani (6,99 za kg) i smaczny (naprawdę - to mój przysmak) posiłek każdego mężczyzny. Zestaw obiadowy (kompletowany samodzielnie): Cola 0,5L + Kajzerka + Mięsko (250g) kosztuje poniżej 4PLN a napchać się można pod dach :

Po przeczytaniu Twojego posta na Hipermarkety, Poradnik konsumencki doszedłem do wniosku ze jestem obojniakiem (bo napewno nie "mezczyzną" bo moj posilek jest zgoła inny biggrin.gif biggrin.gif

Poza konkursem zas kwas ortofosforowy + białe pieczywo + mieso z hipermarketu jest mieszanka przy ktorej kostka plastyku to kapiszon.

pozdrawiam z usmiechem

Wariot

P.S. Podkreslenie ode mnie. Mam nadzieje ze @Pkacz mi to wybaczysz i podejdziesz do tego z usmiechem jak i ja.
pkacz
@wariot: jasne że wybaczam, nie ma o czym mówić smile.gif Nie obawiaj się też o swą płeć, to moja pomyłka zamiast każdego powinno być prawdziwego - w najgorszym stereotypowym rozumieniu wyrażenia "prawdziwy mężczyzna" biggrin.gif
Al_Hadzi
z Informacje o grupie V.I.P

CYTAT(Ghostt @ 21.06.2004 - 20:09)
osiołkom będącym w grupie V.I.P. należy się szczególny szacunek

hmmm vipy

Inna forma Osiołkow "Lepsiejszych" biggrin.gif. Coz zwracajac uwage na temat zalozony przez kol. Ghostta alias Strasznego Osła ( ciekawe czemu on taaaki Straaaszny) to hierarchia jak nie przymierzajac w strukturach koscielnych ...ciekawy jestem ktory z Adminow lub Moderatorow utworzy teraz prywatna uczelnie z ktore beda wychodzic dyplomowani VIP-owie czyli Bardzo Wazne Osobistosci ( V.I.P. - Very Important Person). Mam nadzieje ze "vipowanie" nie zarazi sie nepotyzmem i innymi taki znanymi z reala chorobskami. W sieci jest mnostwo kont, klubow czy innych takich "atrakcji" dla Vipów a dla zwyklego Osla to ino trawk i tez niejednokrotnie juz nieco przydeptana. Moj post w zasadzie jest odpowiedzia na jedno zdanie z wypowiedzi kol. Ghostta ktore cytuje j/w. Na szacunek trzeba sobie zasłuzyc i slowa ze cos sie komus nalezy do mnie jakos nie trafiaja ale to moze przez to ze mam rogatą dusze...

Bycie adminem, modem, czy vipem, nie przydaje samo przez sie blasku, erudycji elokwencji i polotu oraz automatycznie posiadania monopolu na prawde i "jedynie sluszne" rozwiazania......

biggrin.gif

WaRiot
Ghostt
Hyba nidokladnie przeczytales to co napisalem vipami zostaja osoby ktore sobie zasluza innymi slowami zasluza sobie na szacunek wszystkich oslow nalo tego osiolki moga sobie wybrac kogos na vipa wystarczy ze otworza temat, podadza uzasadnienie i ten wniosek poprze troche osiolkow

pozdrawiam

ps .
nie napisalem ze TRZEBA sznowac osly z vipem
napisalem ze im sie nalezy a to nie to samo
Al_Hadzi
Alez Ghostt ja bardzo dokladnie czytam (wyjatki jak wyzej) co tu sie pisze a tematy zalozone przez worthy.gif Modow i worthy.gifworthy.gif adminow najuwazniej jak moge worthy.gif biggrin.gif Zastanowiło mnie tylko to zdanie ze sie nalezy ( tak szczerze i prywatnie czy to panstwo spelnia podstawowe zalozenia i czy otrzymujesz to co Ci sie nalezy ??) pojecie szacunku i jednoczesnie dowolne pojecie w stylu nalezy lub podobnym sa troche dokrecone na siłe. Poza wszystkim zas Osiolki moga wybierac jedynie Vipow (tak wynika z Twojego postu) nie zas Modow innymi slowy moga wybierac giermkow bo do stanu rycerskiego juz tylko rycerze przyjac moga (no chyba ze giermek ma poparcie ktoregos z ksiazat) ...

ha ! i gdzie tu wladza ludu ?

hehe

Wariot
Al_Hadzi
z Naxvrgn

CYTAT(siss @ 21.06.2004 - 22:14)
CYTAT(Wariot @ 21.06.2004 - 19:51)

P.S. przepraszam ja z zapytaniem

czy gdy sie juz mowi  tym kodem/szyfrem  to sliniaczki sie dostaje gratis  ?????(mowienia bez sliniaczkow sobie nie wyobrazam)  smiley15.gif

Ale tu się nie mówi, tu się pisze. Ale jeśli masz jakieś obawy, to możesz parę tuzinów śliniaczków zafundować kolegom. Mogą być z odrzutu, używane lub z lumpeksu wink.gif

Siss smile.gif witam Panią z worthy.gif VIPów ja tylko zapytywalem czy sie dostaje a nie komu rozdac smile.gif Obywateli piszacym tym szyfrem wedlug zalecen Rebego (zawsze warto zapytac u tych co sa dobrze zorientowani) nalezy pozostawic w spokoju bo nie wiadomo czy to nie jest zarazliwe biggrin.gif

ale dziekuje za ciepłe słowa i przesylam usmiechy smile.gif

pozdrawiam

Wariot
Al_Hadzi
z Informacje o grupie V.I.P

CYTAT(mirek @ 23.06.2004 - 19:35)
CYTAT(Extrem @ 21.06.2004 - 22:02)
Chyba rozchodzi Ci się o Very Important Person, jak mniemam. Żeby każdy znany VIP był do tego inteligentny to by było coś, ale zapewne nigdy się tak nie stanie. rolleyes.gif

no cóż nie można mieć dwóch rzeczy naraz biggrin.gif chociaż ponoć cuda się zdarzają smiley13.gif

jedno z praw Murphego mowi : "Uroda x rozum = constans"

hehehehehehe
Kats
Prawo Beckhap
Uroda x rozum = constans
wyjatek blondynek
Uroda² x rozum = constans

hmmm albo piekna idiotka albo madra brzydula... (odnosi sie oczywiscie do obu plci)

Murphy ma szerokie plecy, ponoc w orginale powiedzial "If anything can go wrong, it will" pewnie nie przewidywal ilez to powstanie roznych praw nazwanych jego imieniem wink.gif

Dla zainteresowanych Murphy'm wink.gif jego prawo w roznych wersjach jezykowych
Al_Hadzi
Moje ulubione prawo :

CYTAT(Pierwsze prawo Hartley'a)
Możesz przyprowadzić konia do wody, ale dopiero jeśli przeko­nasz go, aby popływał na plecach - coś osiągnąłeś.

a Przy okazji Motto ktore zapewne spodoba sie Jasii (w szczegolnosci uzupelnienie):

CYTAT(Motto Canada Bill Jonesa)
Niemoralne jest pozostawienie pieniędzy frajerom.

CYTAT(Uzupełnienie)
Smith&Wesson bije cztery asy.

i dla Adminow i Modow :

CYTAT(Kodycyl McClaughry'ego do motta Jonesa)
Chcesz mieć wroga, zrób komuś przysługę.

warto wiec siegnac :
Arthur Bloch - Prawa Murphy'ego

a na pocieszenie:

CYTAT(Aksjomat pana Cole'a)
Suma inteligencji na planecie jest stała; liczba ludności - rośnie.

Co zas do postu Kats na temat kobiet to "Wyjatek potwierdza regułe" Cicero (rzymski mąż stanu i mówca) smile.gif

Dziekuje Kats smile.gif

Wariot
Al_Hadzi
hmm

Czy mogłby mi ktos wytłumaczyc skad zwyczaj ( i co oznacza) pisania znaku @ przed nikiem ..bo jakos nie oswiecony jestem a ze swej sieciowej bytnosci to poza Opami na ircu z nikim mi sie nie kojarzy .....chyba ze to ma oznaczac np.: @Wariot czyli "zakrecony"Wariot albo ze mam kuku na muniu lub inne w ten deseń
KeRaM
ale o co chodzi a_rotfl.gif a_rotfl.gif a_rotfl.gif
Mike-L-DJ
@nick - małpo jedna (nick) biggrin.gif
Al_Hadzi
CYTAT(KeRaM @ 23.06.2004 - 23:49)
ale o co chodzi a_rotfl.gif a_rotfl.gif a_rotfl.gif

Keram a kto pyta ?????
leonard
Kasienko znalazlem tez i tlumaczenia polskie praw Murpyhego TUTAJ + kilka interpretacji tych praw dzieki TEMU
smiley13.gif
Al_Hadzi
kazdemu niemal chetnemu moge prawa j/w przeslac

kontakt PW
Al_Hadzi
z dowcip roku!

CYTAT(muschroom @ 21.06.2004 - 19:49)
piedu pierdu
sie obudzili że lato
pocałujcie lepiej mnie w słonko tongue.gif

z MARATON ŻEBRAKÓW

CYTAT(muschroom @ 25.06.2004 - 13:38)
Jeśli ci sie to nie podoba to turlaj ślimaka

z UWAGA !!!! Nietoperze, grrrrr

CYTAT(muschroom @ 21.06.2004 - 16:34)
Jeśli cię to śmieszy prześlij dalej , jeśli nie to pocałuj słonia w słonko

Muschroom mogłbys podwyzszyc poziom swych wypowiedzi (pisze o koncowkach WSZYSTKICH Twych postów do tej pory) bo ich poziom jest tak niski ze jeszcze chwila a bede musial zejsc do piwnicy by je czytac ?

Nie wymagam erudycji i elokwencji ale wiecej grzecznosci i kultury w wypowiedziach by Ci nie zaszkodziło. Jesli zas te wszystkie teksty ktore zacytowalem adresujesz sam do siebie (dziwi tedy czemu zaistnialy na forum ) to nawet wtedy miej dla siebie nieco litosci.

Wariot
Yasiu
Wtrancam siem do temata taki nie zapraszany:
-a Belka przeszedl!
I to jezd dowciap!

--

A Zdzblo przepadl jako ten kamien na pustyni.

Ps: i nie laczyc mi postow ani nie edytowac, bo tak ma byc!

MOD-MODE: nie na temat i jeszcze z żądaniami...
Al_Hadzi
CYTAT(Yasiu @ 25.06.2004 - 17:30)
Wtrancam siem do temata taki nie zapraszany:
-a Belka przeszedl!
I to jezd dowciap!

--

A Zdzblo przepadl jako ten kamien na pustyni.

Ps: i nie laczyc mi postow ani nie edytowac, bo tak ma byc!

Yasiu w swej dobroci niezmierzonej badz laskaw przeczytac pierwszy post tego tematu... Widzisz gdzies zwiazek ? To ze zas fascynuje Cie polityka to dobrze.... ten temat jest jednakowoz apolityczny. Wykrzyknik byl nie potrzebny pomimo wieku calkiem niezle jeszcze slysze biggrin.gif

pozdrawiam z usmiechem smile.gif

Wariot
Yasiu
CYTAT(Wariot @ 25.06.2004 - 16:59)
Widzisz gdzies zwiazek ? ...
pozdrawiam z usmiechem smile.gif

Wariot

Widze!
Temat jest: "Żdzbło i Belka".
-moja odpowiedz jest zatem:
-po pierwsze primo - na temat
-po drugie primo - calkowicie apolityczna (albowiem gdzie w mojej wypowiedzi widzisz jakakolwiek polityke)
-po trzecie primo - jest proreligijna (owolania do {nie bede wymienial aby nie urazic nikogo - a szczegolnie mniejszosci religijnych, seksualnych i obojniaczych})
- i po czwarte ale nie ostatnie - nie ty jeden masz tu odchylenia od pionu, a ostentacyjne obnoszenie sie przez ciebie, z wiadomym, powoduje u mnie nagla potrzeba wypowiedzenia sie i zwrocenia na siebie uwagi. (syndrom ten nosi nazwe "zawisc" - nie mylic z syndromem Ksantypy
....Kasandry...
........Kota Filemona...
.......no wiecie!
Fideista
No, wiemy... wink.gif

Yasiu - wiemy, ale co z tego, że wiemy? Tu się próbuje z jednej spróchniałej Belki zbudować tratwę na prawie 40 mln. ludzi! smile.gif Doceń to! Toć jak obiecywali nam drugi kraj kwitnącej wiśni, to mieli na myśli, iż zrobią z nas kamikaze! Tyle, iż taki kamikaze, to miał przynajmniej swoje "zero", mógł sobie jeszcze polatać... My zaś, sobie popłyniemy... Na jednej Belce.
Al_Hadzi
CYTAT(Yasiu @ 25.06.2004 - 18:27)
Widze!
Temat jest: "Żdzbło i Belka".
-moja odpowiedz jest zatem:
-po pierwsze primo - na temat
-po drugie primo - calkowicie apolityczna (albowiem gdzie w mojej wypowiedzi widzisz jakakolwiek polityke)
-po trzecie primo - jest proreligijna (owolania do  {nie bede wymienial aby nie urazic nikogo - a szczegolnie mniejszosci religijnych, seksualnych i obojniaczych})
- i po czwarte ale nie ostatnie - nie ty jeden masz tu odchylenia od pionu, a ostentacyjne obnoszenie sie przez ciebie, z wiadomym, powoduje u mnie nagla potrzeba wypowiedzenia sie i zwrocenia na siebie uwagi. (syndrom ten nosi nazwe "zawisc" - nie mylic z syndromem Ksantypy
....Kasandry...
........Kota Filemona...
.......no wiecie!

hm

Poza konkursem : uzywanie "po pierwsze primo", "po drugie primo" itd. oznacza po pierwsze pierwsze, po drugie pierwsze itd... co to kodeks Ju Jitsu czy jak ? biggrin.gif

primo: temat jest "Źdźbło i belka" (tyle ze pisane samymi duzymi literami ) nie zas "Żdzbło i Belka" (nie wiem co to żdzbło) biggrin.gif

secundo: Polityke dostrzegam gdy piszesz z "Belka" z duzej literki "B" (jesli nie jest to poczatek zdania) i mam wrazenie ze byc moze Twoje slowa odnosza sie do Premiera Rzeczypospolitej Pana Marka Belki biggrin.gif Nie obserwujac zas sceny politycznej nie wiem czy przeszedł juz czy nie. biggrin.gif

tertio: Proreligijnosci w Twej wypowiedzi niestety (ubolewam nad tym ) nie dostrzeglem tymsamym prosze o rozwiniecie. Nic mi nie wiadomomo o mniejszosciach obojniaczych (czyżby znow nie ten post, na nie tą planete Yasiu ? biggrin.gif )

quatro: moje odchylenie od pionu nie jest ponadnormatywne biggrin.gif (zwazywszy na nick, i to iz nie brzmi on np.: "Furiat" - vide definicja furiata ) i insynuacją jest jakobym sie z tym obnosił. Prawda zas jest iz tego nie ukrywam. Podziwiam szczerosc i trafne uzycie wyrazu "zawisc" biggrin.gif aczkolwiek temat "Syndrom Ksantypy" zapoczatkował kol. Fideista zwany rowniez "Tańczącym Lwem Czatu" ( alias "Złotousty" - a to ze wzgledu na swe na nim dokonania biggrin.gif ) tym samym zawisc Swą kierujesz w niewlasciwym kierunku. biggrin.gif

quinto: ani Kasandra ani Kot Filemon nie pisali jak do tej pory do mnie wiec pozostaje Ci pozazdroscic ze do Ciebie pisują (szczegolnie zas Kot Filemon ) biggrin.gif Ciesze sie tez iż widzisz o czym radosnie donosisz w pierwszych slowach swego postu ... TO SUKCES !!! BRAWO DLA YASIA.

pozdrowionka

Wariot

P.S. I znow krzyczałes.... ech..... o tempora ! o mores! I jaka belka przeszła ? ?

Przykro mi iz kol. Fideista przemyca tu tematy biezacej polityki... to doprawdy godne ubolewania. biggrin.gif
WoocashACN
CYTAT(Wariot @ 25.06.2004 - 19:06)
Poza konkursem : uzywanie "po pierwsze primo", "po drugie primo" itd. oznacza po pierwsze pierwsze, po drugie pierwsze itd... co to kodeks Ju Jitsu czy jak ? biggrin.gif

...lub oznacza że ktoś czytuje Chmielewską biggrin.gif
Fideista
CYTAT
"(...) temat "Syndrom Ksantypy" zapoczatkował kol. Fideista zwany rowniez "Tańczącym Lwem Czatu""

a_rotfl.gif a_rotfl.gif a_rotfl.gif a_rotfl.gif a_rotfl.gif a_rotfl.gif
a_rotfl.gif a_rotfl.gif a_rotfl.gif a_rotfl.gif a_rotfl.gif a_rotfl.gif

Nic nie powiem. To będzie znamienne.
Yasiu
W.Sz. moi najmilsi Fideisto i Wariocie!
Przeciez nie napisalem TAK, a nie mowie przeciez NIE.
Dysfunkcjonalnosc nie jest pochodna warjacynosci, a zasada mowi nam, ze nie powinnismy i to w zadnym przypadku.
Dlatego pytam sie : dlaczego?
....i nie znajduje odpowiedzi.
A wy swoje!
Nie mozna tak.
Trzeba sie wczuc! I to zaraz! Natychmiast.
Gleboko i nieodwracalnie!
Musze juz konczyc:
-walcze z zarlocznymi toksycznymi marchewkami!!!

Na pomoc!!!!!!
Al_Hadzi
CYTAT(Yasiu @ 25.06.2004 - 19:36)
W.Sz. moi najmilsi Fideisto i Wariocie!

Podłą plotką jest jakobym był "miły" a juz szczegolnie "najmilszym". A juz napewno nie Twoj biggrin.gif (jakis akt darowizny pominałem ??)

Przeciez nie napisalem TAK, a nie mowie przeciez NIE.

Oczywiscie moj szacowny interlokutorze Twoje wielostronnie, wielorako impulsywne próby obalenia tezy ktorej nie ma powoli zaczynaja mnie Yasiu sklaniac w kierunku analitycznej dyskusji kwestii socjologicznych w ujeciu irracjonalnych zachowań co poniektorych forumowiczów biggrin.gif

Dysfunkcjonalnosc nie jest pochodna warjacynosci, a zasada mowi nam, ze nie powinnismy i to w zadnym przypadku.

Dysfunkcjonalnosc nie jest pochodna. Zaiste nieprzystosowanie a forma improwizacji to dwie rozne sprawy. Bezwzglednie.

Dlatego pytam sie : dlaczego?
....i nie znajduje odpowiedzi.

Ja tez sad.gif

A wy swoje!
Nie mozna tak.
Trzeba sie wczuc! I to zaraz! Natychmiast.
Gleboko i nieodwracalnie!

Za duzo pijesz....... herbaty biggrin.gif

Musze juz konczyc:
-walcze z zarlocznymi toksycznymi marchewkami!!!

Na pomoc!!!!!!

No mowilem ze to nie ta planeta ...

atakuje Cie marchewka ?? toksyczna ??? O C Z Y W I S C I E !!!

Fideisto : ja go zagadam a Ty dzwoń

biggrin.gif

Wariot
Yasiu
CYTAT(Wariot @ 25.06.2004 - 20:07)
Fideisto : ja go zagadam a Ty dzwoń

biggrin.gif

Wariot

Tia, jasne! biggrin.gif
Ja sie odniose a ty zadzwonisz pod 999 mad.gif
Nie da rady smiley15.gif
Al_Hadzi
CYTAT(Yasiu @ 26.06.2004 - 15:19)
Tia, jasne!  biggrin.gif
Ja sie odniose a ty zadzwonisz pod 999  mad.gif 
Nie da rady smiley15.gif

Ale Fideista mial dzwonic...po pizze...tak było Fideisto ?

smile.gif

Odnos sie, odnos ... tłumy (czy ino ja) czekaja
Yasiu
CYTAT(Wariot @ 26.06.2004 - 15:26)
Odnos sie, odnos ... tłumy czekaja

Tlumy?!
Czern, tluszcza.... oni nas ignoruja,
a my....
perly przed....
......surowiec na bardzo dobre wyroby wedliniarskie.
Fideista
Prawda Yasiu? Więc po co? Za jakie grzechy, do diaska? Znów tylko dla zasady, dlatego, że wypada, dlatego, że tak jest "ustalone"?

Nigdy! Bagnet na broń! Rozgonić ten tłum!
Al_Hadzi
CYTAT(Yasiu @ 26.06.2004 - 17:42)
Tlumy?!
Czern, tluszcza.... oni nas ignoruja,
a my....
perly przed....
......surowiec na bardzo dobre wyroby wedliniarskie.

Yasiu

Nie jem miesa wiec ...... biggrin.gif Poza tym nie sadz bo i Ciebie osadza według tej samej miary (NT). Pamietaj "Dla innych inni to My" J.K.N. biggrin.gif

CYTAT(ForumNEWS )
Z ostatniej chwili:  Jak podają dobrze poinformowane osoby z kół zbliżonych do kwadratów istnieje duże prawdopodobieństwo że faktycznie  Yasiu nie odniosł sie swym postem/wypowiedzią  do mojego odniesienia sie do Jego odniesienia sie do mojego odniesienia sie do postu Yasia biggrin.gif

W obecnej sytuacji trudno jest jasno określić która ze stron konfliktu jest strona defensywną a która ofensywną ...z najnowszych wieści od naszego specjalnego korespondenta sytuacja zmierza ku radykalnemu rozwiązania ale wynik tego ostatniego nie jest jeszcze znany. Oficjalnie zaprzecza się ze jakikolwiek konflikt ma miejsce

Al_Hadzi

P.S. Oficjalne oświadczenie Yasia spodziewane jest w najbliższych dniach.
Yasiu
CYTAT((China News 25.06.2004))
Chinskie wladze protestuja przeciwko szykanowaniu Yasia na forum.

CYTAT((New York Times 25.06.2004))
Prezydent Georg (zreszta dabliu) Bush rozwaza mozliwosc podjecia krokow odwetowych wobec osiol.net!!
Nie jest wykluczone uzycie broni masowego rozsmieszania.

CYTAT((AFP 25.06.2004))
Kola zblizone do owalu elizejskiego donosza o mozliwosci wyslania Legii Klatahianskiej w celu obrony pozycji zajmowanych przez Yasia!!!

CYTAT((Agencja TASS 26.06.2004))
Prezydent Putin powiedzial:
(cytuje:) O!
Spodziewane sa dalsze wypowiedzi.
siss
No ja nie wiem, kto kogo prowokuje już. Jakieś zawiłe te gadki i pełne domysłów. Cóś się tu wkradło wraz z przyjściem do nas pana @W. biggrin.gif
Al_Hadzi
CYTAT(siss @ 26.06.2004 - 19:46)
No ja nie wiem, kto kogo prowokuje już. Jakieś zawiłe te gadki i pełne domysłów. Cóś się tu wkradło wraz z przyjściem do nas pana @W. biggrin.gif

Pytanie Siss czy to cos co sie wkradło to in plus czy in minus... slowa konstruktywnej krytyki mile widziane... biggrin.gif

pozdrawiam cieplutko

Al_Hadzi
Yasiu
CYTAT(Zeminiwasszczypalo 26.06.2004 - 19:46)
Oficjalne kola chinskie twierdza, ze co szosty uczestnik forum osiol.net powinien pisac po chinsku

? biggrin.gif
leonard
Yasiu nie boj sie papierowego tygrysa pozostaw beczki tym co chetnie w nich mieszkaja miast do przechowywania wina uzywac zanurz marchewki w cykucie i podaj im ja z usmiechem milym
licz na przyjaciol..nawet z konia trojanskiego wydobedziemy cie za uszy
Yasiu
Nie q`mam!

Żaba
Al_Hadzi
CYTAT(Traktat Akcesyjny)
Traktat akcesyjny dla Yasia jako nowego usera na temacie ŹDŹBŁO i BELKA - podpisany 26 czerwca 2004 roku w sieci - jest najbardziej skomplikowana umową międzynarodową w historii. Dokument obejmuje bowiem bardzo dużo sfer życia, został zapisany w 22 językach, a podpisany przez przedstawicieli aż 2

CYTAT(Wyrównane szanse Yasia i Fideisty w drugiej turze wyborów)
26.06.2004 Siec (Żarł) - Fideista  i Yasiu zmierzą się w niedzielę w drugiej turze wyborów na www.osiol.net

Socjolodzy i politolodzy twierdzą, że szanse obu są bardzo wyrównane.

"Szanse są bardzo wyrównane, a i wartości deklarowane przez kandydatów praktycznie się nie różnią. Obaj deklarują kontynuację polityki zagranicznej www.osiol.net, potrzebę dalszego rozwoju gospodarczego, walkę z bezrobociem i poprawę warunków socjalnych" - powiedział w piątek w rozmowie z Żarł osiolkowy politolog Leonard

Jednakże Fideista jest spostrzegany jako bardziej zdecydowany polityk prozachodni. Yasio zaś jako zwolennik wyważonej polityki między Wschodem i Zachodem.

Minister spraw zagranicznych www.osiol.net Pani Kats oficjalnie oświadczyła, że większy niepokój wzbudza kandydatura Yasia niż Fideisty. Natomiast p.o. prezydenta powiedział na środowej konferencji prasowej, że choć "obaj kandydaci deklarują kontynuacje polityki zagranicznej, (...) stanowisko Fideisty jest bardziej klarowne i nie wzbudza żadnych obaw".

Jeżeli chodzi o kandydaturę Yasia niepokój wśród elity politycznej wzbudza chociażby fakt, że jeden z osiolkowych politologów PioWit oznajmił, iż "lepszej kandydatury niż Yasio www.osiol.net nie może sobie życzyć".

Kampania wyborcza w czasie ostatnich dwóch tygodni była trudniejsza dla Yasia. Osiolkowe media ujawniły m.in. że był oskarżany o współpracę z Al_Hadzim, a pieniądze na rozkręcenie biznesu rodzinnego - 100 tys. USD - otrzymał z jednego z osiolkowych przedsiębiorstw. Dziennikarze wyciągnęli na światło dzienne nawet fakt, że przez rok Yasio nielegalnie zatrudniał pomoc domową.

Również skandal z ostatniego tygodnia, gdy Służby Dochodzeń Specjalnych przeprowadziły rewizje w siedzibach czterech partii politycznych, z których trzy akurat popierają kandydaturę Fideisty, nie wzmocniły pozycji Yasia. Chociaż wyniki dochodzenia, mającego ustalić dlaczego rewizji dokonano na kilka dni przed decydującą fazą wyborów , będą znane dopiero na początku przyszłego tygodnia, obserwatorzy nie wątpią, że było to zamówienie polityczne.

Socjolodzy twierdzą, że elektorat Fideisty to głównie mieszkańcy miast, ludzie młodzi i w średnim wieku, wykształceni i o większych dochodach. Elektorat Yasia zaś to mieszkańcy rejonów wiejskich, o niższych dochodach, którzy są rozczarowani przemianami ustrojowymi i dotychczasowymi rządami.
Yasiu
CYTAT(Yasiu @ 26.06.2004 - 21:00)
Nie q`mam!

Żaba

Rzecznik prasowy Prezydenta, odciol sie od tej wypowiedzi!

Upadek zlagodzil trawnik przed palacem.

Imperialistycznym wymyslom, traktatom i Wspolnej misce - mowimy nasze zdecydowane, socjalistyczne

NIE!

Fideista

Na prezydencje!

Hurrra!!!!
Fideista
CYTAT
"Podczas wywiadu dla radia BBC Fideista zdecydowanie odciął się od jakichkolwiek plotek, które wspominają o poszerzeniu integracji z Zachodem po ewentualnych wygranych wyborach. Zaszkowanym dziennikarzom wyjaśnił, iż jego pierwszym posunięciem będzie unia realna z Tybetem i oficjalne zerwanie stosunków dyplomatycznych z Chinami. Zapytany o to, jak ustosunkuje się do oczywistego w takiej sytuacji sprzeciwu Francji i Niemiec, odpowiedział, iż "Niemców nienawidzi od dziecka, a Francuzi to urodzeni tchórze, dlatego nie obawia się żadnej reakcji z ich strony". Ewentualne sankcje dyplomatyczne zaś, jak wyraził się Fideista, "ma głęboko w...". Jedynie szokiem dziennikarzy BBC, można wytłumaczyć kolejne pytanie, które ewidentnie było nie po myśli kandydata na prezydenta. Ten bowiem, zapytany o to, czy nie sądzi, iż jego kontrowersyjne poglądy mogą się spotkać z negatywnym oddźwiękiem wśród jego elektoratu, odparł, iż już reaktywował obóz w Berezie Kartuskiej i każdy sprzeciw jego decyzji spotka się z "działaniem odwetowym przeciwko karłom reakcji". Czyż ta ewidentnie irracjonalna wypowiedź Fideisty okaże się wystraczającym handicup'em dla Yasia?"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.