Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pytanie zwiazane z obrazem CD
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
Turin
Witam!
Moje pytanie dotyczy obrazu płyty-format .bin a brzmi ono tak: Ściagłem gre, później wyszła "luzem" witaminka do niej a chciałbym ja umieścić w obrazie. Da się to jakoś zrobić? Znam jeden sposób ale nie przepadam za nim: wsadzam obraz do virtualnego napędu, uruchamiam nero, daje dysk z danymi i wszystkie pliki z virtualnego napędu kopiuje do nagrania + witaminka. Ale ja chciałbym dodać ją odrazu do obrazu. Jesli ktos wie czy da się coś takiego zrobic to prosze o pomoc. devil.gif
POSTMAN
Można to zrobic naprzykład programem WinIso.
Rooff
Podobny sposób jak wyżej podał @POSTMAN ale inny program.
UltraISO zassysasz [słodzisz, bo inaczej Ci nie obsłuży większych obrazów jak 300MB]. Otwierasz w nim płytę, do której chcesz wpakować witaminkę. Prtzeciągnij i upuść do stworzonego przez siebie katalogu.

I TERAZ NAJWAŻNIESZE !!!
Zapisz kompilacje pod inną nazwą niż ten, który ściągnąłeś, bo inaczej zmieni się hash pliku i nie będziesz go mógł sharować [znaczy będziesz ale nikomu to nic nie da, bo to wg muła będzie już inny plik].

I na koniec nagrywamy siakimś Nero albo CDRwin.

smiley13.gif
lokocool
@Roof, a jak zmienisz nazwe to hash ci sie nie zmieni???
Przecierz to i tak bedzie inny plik--> nie tylko dla mula !!!!

Pozdr. smiley13.gif
Rooff
Jak zmienisz nazwę, hash Ci sie nie zmieni @lokocool smile.gif Wytłumaczenie jest proste: zobacz sobie jak ściągasz jakiś plik z np. goldesel, jakie nazwy istnieją w szczegółach pliku... Jedne mają goldesel.6x, inne nie... Więc ?

No będzie to inny, którego kolega chce wysmażyć na CD.

A oryginalny - ściągnięty będzie mógł dalej sharować. No chyba, że nie chce to ciach.gif ciach.gif ciach.gif

smiley13.gif
SebNET
Możesz też wykorzystać dość przyjazny i łatwy w obsłudze program GameJack.
Turin
Dzięki za porady chłopaki bier.gif Użyłem program UltraISO i jestem zadowolony z efektów pracy.

Pozdrawiam devil.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.