Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czasopisma - Komputerowe
Osłomania > Dyskusje i Pogawędki > Ankiety
PioWit
Na prosbe @lokocool zamieszczam ta ankiete. smile.gif

Pozdrawiam
Kosiar
Moim zdaniem napewno kultowym jest Bajtek na którym się wychowalem i z niego przepisywałem programiki na moje wypasione Atari 800XL i na niego zagłosowalem. Drugie miejsce według mnie to Secret Service z którego korzystałem jak miałem Amige no i pierwszego PCeta
WoocashACN
Bajtek !

ale co to jest "pozdrawiam" ?
PioWit
laugh.gif Niewielka pomylka juz naprawiona.

Pozdrawiam
dskovi
Zdecydowanie Bajtek,czy ktos pamieta jeszcze przepisywanie programow do ZX Spektrum?
Sagittarius
Na samą nazwę "Bajtek" i "Top Secret" łezka kręci się w oku ... jednak najbardziej dla mnie kultowym czasopismem tego tymu jest "Secret Service" - najbardziej przeze mnie eksploatowane wink.gif
Jasia
Zdecydowanie Bajtek. Zachęcał do samodzielnego programowania, uczył o nowościach.
Maryan
Secret Service, potem bylo New Secret Service...yeyku...to byly czasy. Czlowiek czytal od deski do deski, zawsze nie moglem sie doczekac nowego numeru...Szkoda, ze juz nie istnieje.

Obecnie to nawet nie bardzo sie orientuje jakie sa pisam o grach...no moze poza CDA.

pozdrawiam
spiz@k
Oczywscie "Bajtek" ZX... Atari... piekne czasy.
Blueman
Bajtek! smile.gif od niego zaczela sie moja przygoda z programowaniem, wtedy to bylo jedynie bezmyslne przepisywanie programow na Atari (mialem moze z 8 lat wink.gif )

pzdr
__
Blueman
lcf
Bajtek zdecydowanie :]
Roslin
respekt.gif Secret Service !! respekt.gif
może nie rozwijał, ale dawał najwięcej radości smile.gif no i był najbardziej eksploatowany smile.gif, a w połączeniu z Amigą dawał wspaniałe efekty lamo.gif
Mike-L-DJ
oczywiscie ze Bajtek... +Atari 65xe i niedosc ze mialem magnetofon z turbo to jeszcze stacje dyskietek (nie pamietam juz modelu ale ta z najlepszym wygladem - czarna z wyswietlaczem na przodzie) i drukarke iglowa 1029 smile.gif
coz to za wszpaniale czasy... atari pracowalo na 1,22 mhz a przecietna gra zajmowala 40-50kb smile.gif no i z magnetofonu czekalo sie 20 minut na jej wgranie!!! hihi.

zreszta czy ktos pamieta self-test? moj avatar smile.gif
lokocool
Ja glosowalem na SS, ale drugie miejsce zajmuje u mnie C&A... ehh te wieczory spedzone na przepisywaniu maszynaopisu na mojego C64 ... az sie lezka w oku kreci. wink.gif
lcf
@Mike: 800xl i montezuma's revenge - to było coś - a nie jakieś half-life'y 2 i inne wynalazki ;]
Mike-L-DJ
taa, road race, river raid, spy hunter, boulder dash no i prawdziwy rozkwit rodzimej produkcji f-my avalon... gdzies te wszystkie gry mam w pececie smile.gif
hibi
Secret Service oczywiście, pierwszy numer ukazał się niedługo po tym jak dostałem amige 500 lamo.gif
Dosiek
Secret Service rządził. Czytałem w nim dokladnie wszystko, zawsze od deski do deski. Na "Bajtka" to chyba jeszcze za młody byłem.

CYTAT
taa, road race, river raid, spy hunter, boulder dash no i prawdziwy rozkwit rodzimej produkcji f-my avalon... gdzies te wszystkie gry mam w pececie 

Ile to godzin przed telewizorem na River Raidzie przesiedziałem. Grałem w to nawet z siostrami na moim atari. Była jeszcze jedna fajna gierka o ile sie nie myle to ROBO sie naywała - to były gry. heh tongue.gif
lokocool
CYTAT
Secret Service oczywiście, pierwszy numer ukazał się niedługo po tym jak dostałem amige 500

Ja nawet jeszce mam gdzies 1 numer SS-a smile.gif

Pamietam ze jak SS zmienil sie w NSS to jush to nie bylo do konca to samo, wtedy zaczalem kupowac CDA (dawali pelne wersje gier), ale teraz nie ma jush SS-a , a i dawne CDA gdzies zniknelo---> to co jest teraz to jeden wielki shit... niestety.

Obecnie jak mam troche wolnej gotowki to kupuje Chipa smile.gif i chyba wynika to z tego ze w moim odczuciu Chip jest jedna z niewielu gazet w polsce gdzie, czytajac artykuly czuje sie ze ludzie tam pracujacy znaja sie na rzeczy, a i czasami mozna sie czegos ciekawego dowiedziec smile.gif
Eyeore
1. Bajtek - za podstawy w dzieciństwie
2. W ktorym czasopiśmie w latach 96-99 były eseje S. Lema???
Fideista
2. W Tygodniku Powszechnym, między innymi smile.gif, tyle, że nie wiem czy o to idzie... ;-)
bestrafer
Secret Service naturalnie smile.gif. Pamietam moje rozgorycznienie kiedy zakonczyl dzialalnosc. Mam wszystkie numery od 14 w gore. To bylo cos wub.gif !
KUMAS
Pewnie ze Secret Service i jeszcze Komputer Swiat biggrin.gif
COBRA
Secret Service !!!

pamietam ....jakie to byly czasy biggrin.gif

no i Gulash to byl dopiero redaktor wink.gif

respekt.gif
s.lopez
Ja oddałem glosik na Bajtka az miło powspominać stare czasy ech wink.gif

pozdrawiam
Carlos
CYTAT(Spizak @ 18.06.2004 - 09:52)
Oczywscie "Bajtek" ZX... Atari... piekne czasy.

To se ne wrati.

Pozdrowienia. wink.gif
aristos
Rzadzi jedyny i niepowtarzalny Secret Service. Do dzisiaj posiadam jego wszystkie numery.
Bigos
SS ale gdy zmieniło nazwe na NSS to już nie było to samo sad.gif nie ci redaktorzy nie ten klimat. No i jak wspomniał @Damiano....... redaktor Gulash....

Bigos :anioł:
Al_Hadzi
CYTAT(Eyeore @ 18.06.2004 - 14:39)
2. W ktorym czasopiśmie w latach 96-99 były eseje S. Lema???

Przez pamiec mi przeziera ze zdarzyly sie kilkukrotnie w Chipie ale glowy nie dam bo to narzad nieparzysty

--------

Przeszukalem plyte z rocznikami Chipa 1997-1999 (1996 roku nie ma w tej bazie i mam go tylko w pdf-ach) i w numerach 6/97 oraz 7/97 był wywiad z Lemem. Pdf-y z 1996 moge tez przejrzec jesli to wazne.

Wariot
pkacz
"Bajtek" i "Komputer" to kultowe pisma - ja też wstukiwwałem na moim ZX+...
Ale pismo wszechczasów to Gambler z Destroyerem i Randallem - to była publicystyka. I jeszcze Top Secret z czasów komiksów z Kopalnym...
Ech. To były piękne chwile...

BTW. Czy zwróciliście uwagę jak zmieniły się artykuły w pismach? Kiedyś słowo recenzja było niemal równoznaczne ze słowem solucja. Ale dobrze że to się zmieniło bo po przeczytaniu czegoś takiego człowiek wiedział co go spotka w grze.
zonk45
Secret Service ofkoz... zbierałem wszystkie numery mimo, że nie miałem kompa... po prostu klimat tej gazety wymiatał smile.gif a najlepsza kwestia była kiedy zrobili fotoreportarz na pryma aprilis, w którym niby została ujawniona prawda o tym, że pismo prowadzą kobiety laugh.gif
lokocool
Tak sobie czytam i widze , ze jeszce niektore osoby posiadaja wszytkie numery SS-a .

Wiec wychodze z taka prosba, moze dali byscie rade poskanowac SS-a i przerobic go na wersje elektroniczna, byloby milo miec w swoim blaszaku wszytkie numery kultowego pisma respekt.gif .
M_Christo
BAJTEK biggrin.gif ...KOMPUTER biggrin.gif ...SS biggrin.gif ...
Sam_son
Jak dla mnie Gambler był dość skopany pod względem szaty graficznej.

Sam zaczynałem od ŚGK i Top Secret. Gdyby ankieta była około 2000 roku to postawiłbym wszystko na SS ale w chwili obecnej nejlepsze czsopismo o grach to jednak już tylko CDA.

Pozdrawiam
Samik

P.S. Fajnie tak się pobawić w górnika. tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.