Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Reaktywacja Win XP
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
MotH
Witam

Wsadziłem do kompa drugą sieciówke żeby udostępnić NEO+ i pojawił się komunikat żeby reaktywować Windoze. Problem polega na tym, że jak klikne po zalogowaniu na TAK to ostatnią rzeczą jaką widzę jest tapeta i koniec(komp sie nie zawiesza ale nic nie moge zrobic), jak klikne NIE to win sie odpala i na pasku zadań mam ikonkę kluczy jak na nią klikne to nic sie nie dzieje. To samo jak uruchamiam aktywacje z menu start...->aktywacja, kursor zmienia się na ten z klepsydrą i potem na normalny i aktywacja się nie uruchamia.

Optymalizowałem XP i może wyłączyłem za dużo usług. Włączyłem ręcznie wiekszośc procesów ale i tak nie pomogło. Może ktoś wie jak można to censored.gif reaktywować?

W rejestrze zdarzeń pojawiło mi się kilka błędów, ale to chyba przez podłaczenie sieci, są to m.in.,
CYTAT
Typ zdarzenia: Błąd
Źródło zdarzenia: EventSystem
Kategoria zdarzenia: (50)
Identyfikator zdarzenia: 4609
Data:  18-06-2004
Godzina:  09:34:18
Użytkownik:  Brak
Opis:
Podczas wewnętrznego przetwarzania system zdarzeń modelu COM+ wykrył zły kod powrotu. HRESULT to 8007043C z w wierszu 44 z d:\nt_qxp\com\com1x\src\events\tier1\eventsystemobj.cpp. Skontaktuj się z Pomocą techniczną firmy Microsoft i zgłoś ten błąd.

CYTAT
Źródło zdarzenia: VSS
Kategoria zdarzenia: Brak
Identyfikator zdarzenia: 8193
Godzina:  09:34:18

Opis:
Błąd Usługi kopiowania woluminów w tle: nieoczekiwany błąd podczas wywoływania procedury CoCreateInstance.  hr = 0x80040206.

CYTAT
Źródło zdarzenia: ipnathlp
Identyfikator zdarzenia: 32003
Godzina:  12:21:35

Opis:
Translator adresów sieciowych (NAT) nie może zażądać wykonania operacji przez moduł tłumaczący, pracujący w trybie jądra. Może to wskazywać na błąd konfiguracji, niewystarczające zasoby lub na błąd wewnętrzny. Dane zawierają kod błędu.

CYTAT
Źródło zdarzenia: DCOM
Identyfikator zdarzenia: 10005
Godzina:  09:37:18
Użytkownik:  ZARZĄDZANIE NT\SYSTEM

Opis:
Model DCOM odebrał błąd „Baza danych usługi jest zablokowana. ” podczas próby uruchomienia usługi EventSystem z argumentami „” w celu uruchomienia serwera:
{1BE1F766-5536-11D1-B726-00C04FB926AF}

Ma ktos jakis pomysł?? Zostały mi 2 dni sad.gif

Pozdrawiam
OkweL
ciekawa sprawa biggrin.gif ja pierwszy raz o czyms takim slysze ale wydaje mi sie ze to chyba ma zwiazek z tym ze wylaczales wszystkie uslugi a potem recznie je wlaczyles blink.gif najlepiej bedzie jak przeinstalujesz winde wink.gif zadna to porada ale coz robic jak inaczej sie nie da unsure.gif smiley13.gif
Eyeore
CYTAT
Wsadziłem do kompa drugą sieciówke żeby udostępnić NEO+ i pojawił się komunikat żeby reaktywować Windoze. Problem polega na tym, że jak klikne po zalogowaniu na TAK to ostatnią rzeczą jaką widzę jest tapeta i koniec(komp sie nie zawiesza ale nic nie moge zrobic), jak klikne NIE to win sie odpala i na pasku zadań mam ikonkę kluczy

Tak jest jak masz Banditos Piratos Verions, Home Editions... Ale na pro też tak może być. Jak nie masz Banditos Verion to dzwonisz do MS i reaktywację (na co w przypadku wersji OEM - za bardzo bym nie liczył) Tak może się dziać jeśli jakieś podzespoły w kompie się zmieniły od momentu aktywowania systemu w MS

Nie zmienia to faktu, że komputer możesz uruchomić w Trybie Awaryjnym i tylko w takim trybie. I w takim Trybie musisz leczyć system. Czym ? Naprawdę nie wiem. biggrin.gif
Albo pozostaje ci reinstall, tylko nie z formatem, lecz nainstaluj na system co już masz...
Pozdrawiam

PS. OkewL - z usługami itp. itd to nie ma nic wspólnego...
A na przyszłość Panowie XPAntiSpy. i nie będzie takich kwiatkow...

PS1 Mam prośbę @MotH jest znaną osobą, dużo umie i napewno znajdzie sobie lekarstwo. Jesli checie Mu pomóc to linki do.... wysyłajcie mu na PW. Domyslacie się czemu tak. Dla naszego swietego spokoju....
MotH
@OkweL
wszystkich nie wyłączyłem, tylko te niepotrzebne.

@Eyeore
XPAntiSPy to jeden z pierwszych programów które odpaliłem po instalce (oczywiście) wink.gif
Windoza jest legalna XP Pro OEM o czym zapomniałem napisać w pierwszym poście. Chyba musze poszukać nr tel. do Microsoftu, bo normalnie numer się pokazuje po uruchomieniu kreatora aktywacji, którego nie mogę uruchomić i co za tym idzie nie mam gdzie kodu aktywacyjnego wpisać (normalnie Monty Python wink.gif, obłęd huh.gif ).
Przy zmianie sieciówki z reaktywacją nie powinno być problemu, licencji OEM się nie traci, bo zabiera tylko kilka punktów (można o tym poczytać na stronie producenta).

Dzieki
Reinstalk i ew., Pomoc "Zaprzyjaźnionego serwisu" powinny pomóc.

Pozdrawiam
Eyeore
CYTAT
(normalnie Monty Python , obłęd  ).

A w awaryjnym z obsługą sieci ???

------------------------
EDIT

Aaa rozumiem potraktowałeś Antispy.....
To uruchom go ponownie i włacz te wszystkie sprawy licencyjne...
#lic.dll
MotH
@Eyeore
Dzieki, wiedziałem że jak chodzi o Windowsa to nie zawiedziesz bier.gif
To była wina XPAntiSpy, dawno temu robiłem reinstalke i zapomniałem o nim tongue.gif

p.s. W trybie awaryjnym nie można przeprowadzić aktywacji, tak informuje windows (po kliknięciu tak u mnie od razu zamykał system) ale to tak na marginesie, na przyszłość jakby ktoś pytał.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki bo jutro sobota i microsoft nie pracuje i musiałbym czekać do poniedziałku (już tak kiedyś miałem wink.gif )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.