Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: katalog - problem
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
tetrus
Jest katalog na dysku niesystemowym, w ktorym sa 3 podkatalogi ze zdjeciami. Nagle cos sie popsulo i efekt jest taki

Co sie moglo stac i jak przywrocic poprzedni stan?

Problem jest tylko z tym jednym katakogiem i pokazuje, ze zajmuje 40 mb.
Eyeore
Szczerze mówiąc to taki efekt da sie uzyskać poprzez wielokrotne przekopiowanie sobie folderu, ale mi sie cos widzi ze to jakaś glupota. Z zajętoscią danych to się też zdarza, ale...
1. czemu oznaczony on jest jako wyjmowalny ? zmień go na stały (to jest harddisk ?)
2. przepuść mu głebokiego chkdsk przy kolejnym uruchomieniu systemu
I co ma tak samo ?
tetrus
@Eyeore ten screen jest akurat z CD, ale na dysku jest podobna sytuacja.

Nie bylo takiego kopiowania. Po kazdym kliknieciu na katalog otwiera sie kolejny i tak do us censored.gif nej smierci mozna a do zdjec nie moge sie dostac.

Chkdsk pozniej sprawdze i dam znac.
Loboak
@tetrus obawiam się , że masz problem z FAT-em ( jeden plik zapisywany jest wiele razy, ale żadna "kopia" nie jest dobra), wirus albo cóś, raczej pożegnaj sie z tymi plikami i chyba trzeba zrobić "format c:/ " i obawiam sie , że to jedyne rozwiązanie sad.gif

pozdro
WoocashACN
tak żegnać to się odrazu nie trzeba -- najpierw Ontrackiem gruntownie przeskanować i odzyskać co się da...
skoku
wiele razy to mialem na win98 wink.gif

wystarczy disk doctorem przejechac dysk

pozdrawiam
Skoku
tetrus
No niestety, nie da sie odzyskac danych.

Dzieki za rady bier.gif
skoku
ee tam sie nie da.
ja odzyskalem dane z partycji 40GB gdzie WOGOLE nie bylo systemu plikow. partition magic pokazywal te partycje jako ????????????

pusc mi PW z mailem to Ci wysle ten program (0,5MB).

pozdrawiam
Skoku
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.