Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Denerwujący problem:/
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
ziparo
Witam wszystkich mam wk censored.gif cy problem mianowicie gdy hcce wejsc na jakąś stronke, lub klikam na forum na jakiś temat strona mi sie nie otwiera i tak musze klikać na ten temat kilka razy aż wkońcu załaczy mi sie ta stronka. Kółczeko ładowania stronki na górze w rogu zapiprza tak szybko i staje i tak non stop. Jednego dnia jest dobrze innego tragicznie. Czego to jest wina czy to moze byc przyczyna serwera routera w tym przypadku , bo przegladarki raczej nie na iE i FF jest tak samo tylko skutki na FF sa bardziej łagodne stronka nie wygasa chociarz. conf20.gif
Eyeore
Na początek sprawdź czy to jest wina systemu+przeglądarki
Czy łacza jako takiego, a więc proponuję połączyć się z najbliższym ftp, pobrać dwolny wiekszy jak 30 Mb plik i sprawdzić czy rzeczywiście masz transfer taki jak w umowie.
ftp://ftp.tpnet.pl
ftp://sunsite.icm.edu.pl

Czy tak się dzieje kiedy włączony jest jakiś program p2p ?
ziparo
Połączyłem sie ściagałem pliczek, choć jestem w lanie predkośc przy ściaganiu po osiagnięciu 30 Mb ustabilizowała sie do 106 kB/s ogólnie z predkościami nie mam problemów.
A czy to wina systemu to raczej nie wiem jak to sprawdzić mam win 98 przecież to najlepszy system to jak moze byc jego wina respekt.gif , a przegladarki raczej nie bo tak samo zachowuje ise IE i FF.

mam włączonego osła szczerze mowiąc nie zwracałem uwagi czy przy wyłączonym tez tak sie dzieje blink.gif zwróce uwage .

Zapomniałem dodac ze przy pisaniu posta tak ja teraz i uzyciu funkcji dodaj posta czy tez zatwierdz modyfikacje dzieje sie to samo (nie zawsze) czyli połaczenie nieudane bo tak to mozena chyba nazwać, po tym fakcie funkcja dodaj posta jest juz nieaktywan i musze robic podgląd posta gdyz to nawet przy nieudanym połaczeniu moge powtórzyć i gdy jest podgląd znowu robie dodaj, jak sie uda to jest git a jak nie wróć do podgląd itd censored.gif
Eyeore
No to prędkości są git.
Może jednak osioł coś muli z za dużej ilości połączeń.
ziparo
Jednak osioł mulił mam wind 98 i miałem ustawione limit połączeń 100 bo to max zmieniłem na 99 i jak narazie są efekty dzieki za pomoc bier.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.