Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Netware dos client
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
Eyeore
Pytanko czy spotykacie się z errorami
1. przy ładowaniu klienta netware pod dosa
Wszystkie komputery chodzą dobrze a jeden kwiatek na duronie + chipset sIs nie.
Non stop lecą errory z pamięci. rózne karty sieciowe (3com,Intel,Realtek) i cały czas to samo. Komputer w testach pod róznymi testerami i osa-ami winxp i w2003 i mandrake OK. Kable sieciowe też ok.
2. niektóre sieciówki Klient sie ładuje połączenie jest nawiązywane, ale na próbie odpalenia programu z clippera dbf-error (memory-low)

Nie jest to sprawa środowiska startowego czy net.cfg (rózne zmienne dawałe dla tych programów) Podejrzewam procesor dawno temu miałem podobne problemy z wczesnymi amd k2. Co o tym myslicie, może ktos się spotkał z podobnymi reakcjami ?

------------------------------------------------------------------------

EDIT Po kolejnych 1,5 godzinach walki i grzebania po forach nowella
Nie kupujcie czegoś takiego układu jak duron na sis. To nie ma prawa działać.
A podobnież jest to kompatybilny sprzęt. ciach.gif
W poniedziałek zakup zestawu płyta + proc + ram + windoza (na ten zwalony)
Eeech
Ghostt
jeszcze dos + novell ?? dawno czegos takiego niewidzialem biggrin.gif
wszystkie firmy jakie znam dawno przeszly na windows + samba biggrin.gif
no chyba ze program wymaga bitriva
Al_Hadzi
zamiast btrieva mozna sie przesiasc na pervasiva tez na Windowsa
Fideista
Eyeore - niestety - nie postawisz novella na tym chipsecie. Najlepiej, jak pewnie wiesz, działać będzie na Intelu. smile.gif Durona wymienić zatem na celka, a płytę na sis-ie na jakiegoś intela...
Eyeore
Hejka.
Chodziło o to że klijent po załadowaniu errory walił memory exhau....
Rozwiązanie jest takie, że Wiecie najlepiej mi odpowiedzieli na angielskim supporcie netwara Komputer na Sis? To żebym sobie 5 razy w czaszkę strzelił zanim mi taki zakup przyjdzie do głowy. A to niestety bebechy zaopatrzeniowiec mi kupił na wyprzedaży. Facet chciał dobrze, ale zwalił mi ok 5 godzin kombinowania co jest grane. rozwiązanie jest takie, że to nie ma prawa działać.
Nikomu nie działało

Zmiana na coś lepszego nie wchodzi w grę firma ma własność: skarb państwa...
Jak dobrz pójdzie to spróbuję się pod koniec roku namawiać na zmianę, może nas z Fare dofinsują (to jest cool fundusz do 65% inwestycji mogą zwrócić(sprzęt i soft), ale na początek samemu trzeba całość zapłacić))
Możę kiedyś...

A na razie relaksuję się na netware 4.11 nawet nie pamiętam kiedy ostatnio down wpisałem...1 dobrze skonfigurowany działa...(dla niewtajemniczonych ostatni S-pack był w gru 1999)

PS Oprogramowanie nie korzysta z motorka. sad.gif Jest niczym ślimak.....

Dla mnie sprawa zamknięta. Przy obecnie sprzedawanym sprzęcie musi być Intel na Intelu, Sieciówa 3Com, lub Intel (realteki chodzą half-duplex) z chipsetów mobo(od bidy ViaKt44), NForce to też wynalazek.
Dla informacji innym....
Zainstalowałem takie bebechy: ASUS P4BGV-MX + Cel. 2 + 256 RAM+ 3Com 905 TX, Jakoko suprajs, na drugiej partycji kobita dostała Mandrake 10, coby mogła sobie cosik popisać i bezpiecznie w internet wejśc...
Ghostt
oo 4.11 jest cool biggrin.gif

ja serwery plikow na 4.11 i sambie nazywam black box

ale pod 1 warunkiem za 4.11 siedzi na jakims starym serverze bo na nowych czesto ciechce sie instalowac
mam niestety 2 firmy z 5.0 w jednej malej chodzi ok ale w 2 sie wiesza tzn program dosowy z koncowki wiesza server ???!!!!! powiem tak server to compaq pl 1600 i probowalismy juz wszystkiego inny serwer z servicepathami i bez i caly czas to samo - kiedys dzialalo ok ale facet poprawil pare bledow w programie i cudz sie zaczely
na tym serverze dziala kilka dosowych programow
i co ciekawe wywala sie tylko 1 i wywala wtedy tylko tych userow ktozy korzystaja z tego programu inne programy dzialaja ok ale na serverze pojawia sie na stale zajetosc 40% i jesli sproboje sie zdownowac server to server sie wiesza
ehh novell 5.0
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.